Strudla sa sunkom




* Strudla za sunkom *



               Potrebno: 1/2 kg mekog brasna, 3 jaja, 100 ml ulja, 200 ml mleka, 1/2 svezeg kvasca, 150 g seckane sunke, 3 kasike kecapa, 3 kasike pavlake, 50 g margarina, origano, kasicica secera, kasicica soli, susam

               Priprema: Razmutiti kvasac sa secerom u mlakom mleku i ostaviti da malo nadodje. U vanglu sipati 2 jaja + 1 belance, ulje ,so i nadoshli kvasac. Umesiti meko testo i ostaviti ga na toplom da se udvostruci. 

               Razviti testo tanko u pravougaonu koru, premazati kecapom i pavlakom i poredjati sitno seckanu sunku. Posuti malo origana. Uviti shtrudlu,staviti je u pleh oblozen papirom za pecenje i premazati preostalim umucenim zumancetom. Odozgo posuti susamom i staviti kockice margarina. 

               Peci oko 30 minuta na 200 stepeni,dok ne dobije finu zlatnu boju. Seci strudlu na zeljenu debljinu i posluziti toplu uz kiselo mleko,kiselu pavlaku ili jogurt! 

Prijatno!

Коментари

Популарни постови