Italijanski stapici
* Italijanski stapici *
Potrebno: 500 g brasna, 250 ml vode, 2 supene kasike maslinovog ulja, 2 supene kasike suncokretovog ulja, 1/4 kocke svezeg kvasca ili 1/2 kesice kvasca u prahu, kasicica secera, ruzmarin, beli luk u granulama, krupna morska so, kuhinjska so
Priprema: Kvasac rastopiti u mlakoj vodi, dodati kasicicu secera i ostaviti malo da kvasac pocne da deluje. U vanglu staviti brasno, maslinovo ulje, suncokretovo ulje, prstohvat kuhinjske soli. Nadosli kvasac dodati u vanglu i zamesiti fino meko testo.
Praviti kuglice velicine oraha,zatim ih rastanjiti rukom na radnoj povrsini i napraviti stapice. Redjati u pleh koji je oblozen papirom za pecenje. Cetkicom premazati stapice maslinovim uljem i posuti ruzmarinom. Peci oko 20 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi iz rerne,ponovo ih premazati maslinovim uljem,posuti krupnom morskom solju i belim lukom u granulama. Vratiti ih u rernu na jos 5 minuta. Posluziti uz hladno kiselo mleko!
P.S. Ako nemate ruzmarin u prahu,mozete ga usitniti u avanu ili sitno iseckati. Obavezno to uradite,jer se nece zalepiti za stapice!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар