Lisnata masna pogaca




* Lisnata masna pogaca *



               Potrebno: 700 g brasna, 3 jaja + 2 zumanca za pogacu, 1 belance za premazivanje, 1 margarin, 1 casa kiselog mleka, 20 g kvasca, 2 kasike secera, 1 kasika soli, 100 ml mlake vode, 

               Priprema: Staviti secer u mlaku vodu,dodati kvasac i ostaviti da nadodje. Od ostalih sastojaka,osim margarina umesiti testo i ostaviti ga da odstoji 30 minuta. Naraslo testo podeliti na 8 jufki i svaku posebno premesiti. Svaku jufku razmesiti u krug i premazati margarinom. Stavljati jednu na drugu. Margarin prethodno ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi,pa ga umutiti mikserom da bude penast. 

               Iseci testo na 8 trouglova i praviti kiflice. Svaku kiflicu iseci na pola i siru stranu kiflice redjati uz obod serpe. Serpu prethodno oblozite papirom za pecenje i papir premazite margarinom. Pogacu premazati umucenim belancetom i ostaviti da odstoji sat i po vremena. Po zelji posuti susamom i peci oko 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni. 

Prijatno! 

Коментари

Популарни постови