Kolac sa jabukama




* Kolac sa jabukama *



               Potrebno: 400 g petit beurre keksa ( ili nekog drugog), 1 kg kiselih jabuka, 200 g secera, 1 puding sa ukusom vanile, 100 g slag-pene, 300 ml mleka.

               Priprema: Oljustiti, izrubiti, pa iseci jabuke i naliti vodom da ogreznu. Dodati secer i kuvati dok jabuke ne postanu meke. Puding razmutiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil sa jabukama. Usitniti jabuke mikserom ili pasirkom za pire-krompir. 

               Zagrejati 200 ml mleka,umakati keks i redjati u pravougaonu ili kvadratnu tepsiju. Staviti vruc fil i poredjati jos jedan sloj keksa. Ohladiti malo kolac,pa preko staviti slag koji ste prethodno umutili sa 100 ml hladnog mleka. Kolac dobro rashladiti, iseci na kocke i ukrasiti po zelji.

P.S. Kolac je savrsen za letnji period. Jako je socan i osvezavajuc. Mozete napraviti i posnu varijatu sa posnim keksom. Keks umacite u kupovni sok od jabuke ili sok koji mozete odvaditi iz kuvanih jabuka. Preko stavite posni slag umucen sa vodom.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови